26e Editie GrootGroenPlus over planten en kennisdeling.

26e Editie GrootGroenPlus over planten en kennisdeling.

Nu de 26e editie, van 5 t/m 7 oktober, van vakbeurs GrootGroenPlus steeds dichterbij komt, worden er steeds meer onderdelen van het programma bekend.

Daaruit blijkt dat er met het thema 'My Favourite Plant!' op allerlei manieren wordt ingegaan op kennis van planten, sortiment en het delen van kennis. Dit jaar start de beurs traditiegetrouw op de woensdagochtend met een openingsprogramma, waarna de beurs vervolgens tot 21:00 uur geopend is. Voor deze avond is met de Nederlandse en Belgische verenigingen voor hoveniers en tuinaannemers tussen 20:00 en 22:00 uur een speciaal programma samengesteld met onder andere lezingen van Hans Kaljee (gemeente Amsterdam) en Ronald Houtman (KVBC). Maar dat is lang niet het enige dat deze editie van de internationale vakbeurs bijzonder maakt.

Indeling krijgt vorm 
Inmiddels is een basisindeling gemaakt. Deze bestaat wederom uit drie, ongeveer even lange, routes. Deelnemers uit België, Frankrijk, Engeland, Tsjechië, Duitsland, Italië en Polen zijn samen goed voor zo'n 21 procent van de aanmeldingen. Het aantal buitenlandse deelnemers is daarmee groter dan voorgaande jaren. Onder de deelnemers zijn een aantal regionaal gebonden groepen zoals Treeport Zundert, BSV Venlo, Groenbeurs Haaren en TCO Opheusden. Deze laatste groep zal ook tijdens de interne persreis extra aandacht krijgen. Ongeveer 22 procent van de deelnemers is toeleverancier en 78 procent is groen. 6 procent is volledig nieuw. Omdat de entree en de aanlooppaden gewijzigd zijn, komt er een volledig nieuwe opzet in groenaankleding. Belangrijk daarbij is dat zowel de beursvloer, de deelnemer als de plant erbij betrokken worden. 

Kennisdeling 
Kennisdeling staat centraal. Eén van de manieren waarop hieraan vorm wordt gegeven is door middel van de boekenstand. In deze boekenstand komt ruimte voor boeken die kwekers hebben geïnspireerd, die ze onmisbaar vinden voor hun vakgebied, of die ze misschien zelfs wel zelf geschreven hebben. Benadrukt wordt dat er in boeken veel kennis staat, die het verdient om op een enthousiaste manier uitgedragen te worden met positieve resultaten voor de toepassing van (een breder) sortiment. Ook een onderwijsplein is inmiddels toegevoegd aan de beursplattegrond. Hier gaan uiteenlopende groenopleidingen zich presenteren aan de branche.

Noviteiten 
Uiteraard is er ook in 2016 een noviteitenkeuring door de KVBC. Voor de reguliere noviteitenkeuring werden al verschillende planten aangemeld, zoals de Gaultheria procumbens Gaulthier Pearl® ('SpecGP11'PBR'), de Microbiota decussata 'Lucas' PBR en de Vaccinium vitis-idaea Fireballs ('Lirome' PBR). Noviteiten aanmelden kan tot 1 september, via het inschrijfformulier op de website van GrootGroenPlus. De noviteitenpresentatie zelf zal zoals gewoonlijk plaatsvinden nabij de entree.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief