DIY, HOME & GARDEN wordt DIY, PRO & GARDEN

DIY, HOME & GARDEN wordt DIY, PRO & GARDEN

Zeg niet langer DIY, Home & Garden, maar wel DIY, Pro & Garden tegen de beurs die eind september voor de vierendertigste keer plaatsvindt in Kortrijk Xpo.

“Het aanbod in de doe-het-zelf is de afgelopen vijf jaar grondig gewijzigd, en de beurs speelt daar natuurlijk op in", vertelt beursorganisator Pieter Desmet. “Met ledenvergaderingen van Asamco, Groco Group, Meno Group en Procoop zorgen we ervoor dat er heel wat nieuwe bezoekers naar de beurs komen; ik hoop dan ook dat de leveranciers zullen volgen. IJzerwaren en gereedschappen vormden altijd al onze kern, en daar gaan we nu weer meer de nadruk op leggen."

Terug naar de kern
“De beurs in Kortrijk richtte zich altijd al op doe-het-zelf-, tuin- en decoratiezaken," vertelt organisator Pieter Desmet, “maar evengoed naar bouwmaterialenhandels en ijzerwarenzaken. Het luik pro, de bouwmaterialenhandels en de ijzerwarenhandels, is dus niet nieuw. Doorheen de evolutie hebben we wel gezien dat de doe-het-zelf zeer zwaar zijn stempel heeft gedrukt, wat ook het aanbod heeft beïnvloed, richting home en decoratie. Met de toevoeging van het label 'pro' willen we de gereedschappen en ijzerwaren weer meer benadrukken."

Wijzigingen in het aanbod
“Het is een feit dat er tegenwoordig meer en meer promerken in de doe-het-zelf worden verkocht; de lijn tussen beide vervaagt meer en meer. Daarnaast is er ook de vakhandel zelf, die in vergelijking met de doe-het-zelf veel minder geconsolideerd is, met nog veel meer zelfstandigen. Voor tal van onze exposanten, vormen zij een heel belangrijke doelgroep. Dat is dus iets wat we weer meer in de verf willen zetten. Dat is ook nodig, want er is al enkele jaren geen

Steeds blijven vernieuwen
“Het is leuk om opnieuw een frisse wind door de beurs te laten waaien. We organiseren de beurs nu voor de derde keer in eigen beheer. We willen hierin volop investeren en zoeken naar een concept om de beurs op de veranderende markt te enten. Het is niet zo dat we gewoon copy-pasten, maar we willen echt een goede beurs, waar een goed idee achter zit. Dat kan je pas door te luisteren. Na de eerste editie gaven onze exposanten aan dat ze naast de inkopers ook de winkelmanagers wilden zien. Dat hebben we opgelost door de winkelmanagermeetings van de ketens bij ons te organiseren, gevolgd door een beursbezoek. Dat sloeg aan; Brico Franchising Partners, Gamma en Hubo hebben voor de komende editie opnieuw bevestigd. De vorige editie kregen we de opmerking dat we de ijzerwarenhandels moesten hebben; daar hebben we nu voor gezorgd."

Asamco, Groco en Procoop aanwezig
“De aankoopgroeperingen Asamco, Groco, Meno Group en Procoop zullen nu ook hun winkelmanagermeetings op de beurs houden. Asamco, Groco en Meno Group hebben een 'professioneler' profiel en brengen dus heel wat nieuwe en andere bezoekers mee naar de beurs. Nu we de exposanten kunnen garanderen dat ook zij er zullen zijn, denk ik dat we heel wat nieuwe exposanten zullen overtuigen om deel te nemen - we willen het immers ook interessant maken voor deze professionele bezoekers. Ik heb al heel wat enthousiaste reacties van beide kanten gehoord, dus ik kijk uit wat ervan zal komen. Met Asamco, Groco, Meno Group en Procoop erbij zit je toch aan zo'n 125 extra winkels op de beursvloer. Dat betekent meer volk, maar vooral ook meer aankoopkracht. Onze beurs blijft voornamelijk op 'selling in' gericht, en die koopkracht blijft bij de aankopers. Hoe meer zelfstandige winkels erbij komen, hoe meer omzet voor onze exposanten. Daarnaast zijn er uiteraard de winkelmanagers die kunnen helpen bij de 'selling out', ook niet onbelangrijk. Om relevant te zijn, moeten we ook gewoon meer professionele tools tonen. Met deze innovaties denk ik dat we een mooie, relevante en vernieuwende beurs hebben." 

PRAKTISCHE INFO
Waar?
Kortrijk Xpo
Wanneer?
Van 29/09 tot 01/10/2019
Tickets en info:
http://diy-pro-garden.be

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief