Gardena doet het goed in Duitse bouwmarkten.

Gardena doet het goed in Duitse bouwmarkten.

De fabrikant had met zijn robotmaaiers vorig jaar een marktaandeel in de Duitse bouwmarkten van meer dan 50 procent.

De in het verkoopkanaal DIY best verkochte robotmaaier in 2015 was de Gardena R40Li. De fabrikant had met zijn robotmaaiers vorig jaar een marktaandeel in de Duitse bouwmarkten van meer dan 50 procent. Op een persconferentie gisteren in Ulm liet Sascha Menges, voorzitter van Gardena Division in Husqvarna Group, en Tobias M. Koerner, Vice President Global Sales, weten zeer tevreden te zijn met de ontwikkeling in dit productsegment. "De robotmaaier zal uiteindelijk de plaats innnemen van het normale maaien, zoals wij die tot nu toe kennen." Voor Gardena is deze productgroep is een belangrijke markt.

Volgens Gardena is de totale markt van deze maaiers in Duitsland, in het distributiekanaal DIY,met 150% in omvang gestegen. 
De focus ligt op 2017 voor nieuwe producten in het segment City Tuinieren. Veel nieuwe producten zullen ook worden ingevoerd in andere productsegmenten zoals Smart Tuin System, maaiers, sproeiers, douches en heggenscharen.
Bestond de range tot nu toe voornamelijk uit benzine-aangedreven apparaten, op korte termijn worden vier accutuingereedschappen toegevoegd.

Bron: DIYonline.de

Reactie toevoegen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief