Honda introduceert de eGX op Bauma 2019

Honda introduceert de eGX op Bauma 2019

Tijdens de Bauma 2019 te Munchen  introduceert Honda haar eerste commerciële GX DC Power Pack.

De hoogkwalitatieve Honda GX-motoren zijn legendarisch! Deze motoren zijn uitstekend geschikt voor professionele toepassingen en zijn uiterst betrouwbaar.

Honda gelooft dat het voor haar duurzaam bestaan als bedrijf belangrijk is om zowel waardevolle producten en services aan te bieden, als haar sociale verantwoordelijkheid op te nemen door bijvoorbeeld de impact van haar business activiteiten op het milieu en de maatschappij in acht te nemen (Honda Sustainability Report 2018 https://global.honda/about/sustainability/report.html).

In het licht hiervan hebben de Honda ingenieurs hard gewerkt om een batterij aangedreven elektrische motor te ontwikkelen die geschikt is voor professionele toepassingen in de bouwsector.

De belangrijkste en de moeilijkste voorwaarde was dat het product moest voldoen aan de GX-standaarden in termen van betrouwbaarheid en duurzaamheid. We geloven dan ook dat onze eGX het waard is om de naam GX te dragen!

De eGX is Honda’s eerste 2 kW elektrische motor, speciaal ontworpen voor professionele applicaties waarbij zero uitstoot een hoofdvereiste is. 

Nul emissie 2kW motor in GX-stijl
Hoog efficiënte elektrische motor met een compacte batterij.
Gemakkelijk uitwisselbaar met de GX-benzinemotoren (dezelfde montage flens)
Legendarische GX-kwaliteit en duurzaamheid: schok-, stof-en waterbestendig
Lage vibraties
Geen onderhoud
Afhankelijk van de marktvraag en de verdere ontwikkeling van de batterijtechnologie plannen we een uitbreiding van het eGX gamma met grotere modellen.

Belangrijkste kenmerken meer in detail
De eGX is door Honda volledig in-house ontwikkeld.
De speciale hoog-efficiënte DC motor is afgeleid van de Honda technologie die gebruikt wordt in de recent gelanceerde EU22i generatoren.


De specificaties van de batterij zijn nog niet finaal. Het doel is om een maximale looptijd te realiseren voor de doelapplicaties door onze efficiënte motor te combineren met het meest compacte batterijpakket. Honda biedt ook een snel lader aan, speciaal ontwikkeld voor deze batterij.


De montagegaten en asafmetingen zijn dezelfde als die van de GX(R)100/120 en qua afmetingen heeft de standaard motor dezelfde maten (LxBxH) als de GX120.
Er worden 2 types geïntroduceerd:

Een standaard ‘geïntegreerd’ type waarbij alle componenten zoals de batterij, motor, ECU samen tot één geheel zijn opgebouwd, zoals bijv. een motor op een trilplaat;
Een ‘gescheiden’ type die flexibel en modulair is in functie van het specifieke ontwerp van de OEM, zoals bijvoorbeeld van een motor voor een trilstamper.
Vanzelfsprekend kunnen de OEM’s rekenen op Honda’s gerenommeerde ondersteuning in application engineering.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief