Husqvarna introduceert nieuwe robotmaaier met vierwielaandrijving

Husqvarna introduceert nieuwe robotmaaier met vierwielaandrijving

Tijdens Silent City 2018 in Hamburg heeft Husqvarna de Automower 535 AWD gepresenteerd. Deze robotmaaier voor professioneel gebruik is dankzij de vierwielaandrijving een heuse ‘bergbeklimmer’.

Zo vormen gazonhellingen tot 70% geen probleem. De Automower 535 AWD is vanaf het voorjaar van 2019 verkrijgbaar.

Vierwielaandrijving
De Husqvarna Automower 535 AWD heeft een gloednieuw onderstel met vierwielaandrijving en knikbesturing. De nieuwe maaier zorgt voor verhoogde veiligheid en productiviteit van groenprofessionals en kan taludhellingen tot 70% aan. Bovendien trekt de robotmaaier zich niets aan van sterke oneffenheden in het gazon. De Automower 535 AWD is veilig voor mens, dier en obstakels dankzij de ultrasonic-functie. Zodra de robotmaaier een voorwerp detecteert past deze zijn snelheid aan. Een rubberen bumper biedt extra veiligheid. De automatische maaier produceert maximaal 62 dB en is geschikt voor gazons tot 3.500 m2.

Mobiele app
De nieuwe robotmaaier 535 AWDneemt de groenprofessional veel werk uit handen en bespaart hem tijd. Instellingen zoals maaifrequentie, -snelheid en -hoogte worden eenvoudig beheerd via de mobiele app Automower Connect (voor Android en iOS). Met Husqvarna Fleet Services zijn de prestaties, locaties en status van een vloot Automowers real-time inzichtelijk.

Veilig en efficient
“De Husqvarna Automower 535 AWD is een belangrijke ontwikkeling in professioneel gazononderhoud. Hoveniers kunnen veiliger en efficiënter werken met machines die een positieve bijdrage leveren aan de gezonde stad. Van CO2-uitstoot is immers geen sprake en het geluid is beperkt tot het absolute minimum. Het gazon dat deze maaier niet aankan, moeten we nog tegenkomen”, zegt Anton de Jong, commercieel directeur van Husqvarna Benelux. 

Duurzame voordelen van de Husqvarna Automower 535 AWD:
- Geen directe uitstoot, aangedreven door Li-ionaccu
- Minder lawaai: het geluidsniveau is maximaal 62 dB
- Ontworpen om veiliger te werken op steile gazons
- Maakt tijd vrij voor het onderhoud van andere groene ruimten
- Het fijne maaisel maakt meststoffen overbodig
- Geen afvoer van gras

Verkoopinformatie
De Automower 535 AWD is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2019 via Husqvarna-dealers. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief