Intratuin introduceert rozenserie van befaamde Engelse kweker

Intratuin introduceert rozenserie van befaamde Engelse kweker

De geur van een roos is ‘als de adem van de liefde’, schreef de Griekse dichteres Sappho al. En nog steeds spreekt de roos tot ieders verbeelding. Jarenlang was ze vatbaar voor allerlei ziektes, maar ’s werelds bekendste rozenkweker en veredelaar David Austin slaagde erin volle en sterkere soorten te kweken die lekker geuren en eindeloos doorbloeien. Met de introductie van de bekende rozenserie van bij Intratuin, is de Nederlandse tuin een ‘koningin van de bloemen’ rijker.

De ultieme droom van David Austin is rozen te ontwikkelen, die de geur en charme van oude rozen combineren met de groeikracht en bloeitijd van moderne rassen. Een David Austin-roos is dus het resultaat van vele jaren kruisen en veredelen. Gemiddeld duurt het zo’n negen jaar voordat een nieuwe Austin op de markt komt. Eenmaal de moeilijke proef doorstaan, krijgt ze een naam die herinnert aan iconen en markante locaties uit de Engelse geschiedenis. 

Door verschillende rozen met elkaar te kruisen zorgt David Austin ervoor dat zijn rozen lang doorbloeien. De grote, geurende bollen schitteren wel twee tot drie keer per seizoen en trekken zich na iedere periode even terug voor een schoonheidsslaapje. Waar een klassieke roos zes weken bloeit, loopt het bloeiseizoen van deze ‘koningin’ vanaf mei tot aan de eerste vorst in de winter. Ze is ook een prachtige partner van eenjarige zomerbloeiers en vaste planten. De lange bloeiperiode en de vele pastelkleurige bloemen zorgen ervoor dat deze majestueuze roos in vrijwel elke gemengde border een plek kan krijgen. 

Rozen zonder zorgen 
Snoeien doet bloeien en hoort nu eenmaal bij de meeste rozen. Kopzorgen over allerlei nare rozenziektes daarentegen niet. Een ander aspect van de dik gevulde roos is de eenvoudige verzorging. Ze is van nature gezond en sterk en ziekten en plagen blijken er nauwelijks vat op te hebben. Stortregen en storm: het maakt haar niets uit, ze geeft geen krimp. Ze vraagt een plekje in de zon of halfschaduw en heeft voorkeur voor voedzame en luchtige rozengrond aangevuld met af en toe een handje rozenmest. 

Het rozenassortiment van David Austin bij Intratuin bestaat uit 16 verschillende klim- en struiksoorten waarvan een aantal exclusief verkocht wordt door Intratuin. De rozen zijn gekweekt door een van ’s werelds beste rozenkwekers en kwalitatief van het beste soort. 

Reactie toevoegen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief