John Deere neemt Wirtgen Group over

John Deere neemt Wirtgen Group over

John Deere wil zo minder afhankelijk worden van de landbouw.

Deer & Company, het moederbedrijf van John Deere, neemt de Wirtgen Group over. Met de overname is een bedrag van 4,6 miljard euro gemoeid.  De tractorbouwer is niet van plan in te grijpen in het bestaande merkenportfolio, het management, fabrieken of het dealernetwerk.

De Wirtgen Group produceert machines onder de merknamen Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleeman, Benninghoven en Ciber. Het concern heeft 8.000 mensen in dienst en exporteert machines naar meer dan 100 landen wereldwijd. Het bedrijf had in 2016 een omzet van 2,6 miljard euro. Volgens Deere & Company zal de volledige overname in het eerste kwartaal van 2018 voltooid zijn.

Deere wil met de overname meer klanten bereiken en zo minder afhankelijk zijn van de agribusiness. Volgens topman Max Guinn zijn de uitgaven wereldwijd voor infrastructuur en wegenbouw, en daarmee machines voor de wegenbouw, sneller gestegen dan de wereldwijde bouwmarkt in zijn algemeenheid. De Wirtgen Group produceert materieel die in het hele traject van wegenbouw gebruikt worden, waaronder asfaltfrezen, asfalteermachines, verdichtingsmachines en recyclingapparatuur.

Groeikoers Wirtgen Group wordt voortgezet
Ben van Uden van Wirtgen Nederland: ‘Samen met John Deere heeft onze toekomst een nog bredere en solidere basis dan ooit. Daarbij zal John Deere de jarenlange groeikoers van de Wirtgen Group, met behoud van alle merken, voortzetten’. Voor klanten van Wirtgen verandert er niets, benadrukt Van Uden.

Bron: www.bouwmachines.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief