John Deere vernieuwt de X100-serie zitmaaiers

John Deere vernieuwt de X100-serie zitmaaiers

De updates zijn speciaal ontworpen om het bedieningscomfort en de besturing van de zitmaaiers te verbeteren. 

Deze updates bevatten onder andere een vernieuwd ergonomisch bedieningsstation voor meer comfort en een eenvoudigere bediening. Daarnaast hebben ze twee hydrostatische voetpedalen naast elkaar, een verbeterde handbediening, een bredere voetsteun en een nieuw ontworpen hendel om de maaihoogte aan te passen. Ook de positie van de bestuurder is verbeterd, met een iets lagere stoel en een verhoogd voetplatform.

De twee nieuwe, naast elkaar geplaatste voorwaartse en achterwaartse bedieningspedalen van de hydrostatische transmissie zorgen voor meer wendbaarheid, in het bijzonder in situaties waarbij regelmatig achteruitrijden vereist is. De voetmat werd eveneens opnieuw ontworpen, zodat grasafval sneller en eenvoudiger kan worden verwijderd.

Een aantal verbeteringen van de op het dashboard gemonteerde bediening omvat onder andere het nieuwe ReadyStart-systeem, waardoor geselecteerde modellen bij temperaturen boven het vriespunt gestart kunnen worden zonder smoren. Bij alle modellen in de X100-serie verzekert de nieuwe veeraandrijvingsfunctie dat de gashendel niet per ongeluk in de chokepositie blijft staan.

Een verbetering voor het bestaande 2017-model is een grotere koudstartaccu van 300 ampère (CCA), waardoor starten betrouwbaarder verloopt dan bij de voorgaande 195 CCA-eenheid. Voor schoner maaien met minder grasafval, vooral in droge omstandigheden, is het maaidek van 122 cm (48 in) nu standaard uitgerust met antiklapband-elementen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief