Lichte omzetdaling eerste helft 2015

Lichte omzetdaling eerste helft 2015

Over de eerste zes maanden van 2015 boekten de segmenten ‘tuinmachines’ en ‘bestrijdingsmiddelen’ in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Nederland een groei van 2,9%. Het totale omzetvolume beliep € 3,6 mrd, zo blijkt uit cijfers van GfK.

De groei komt voornamelijk voor rekening van Duitsland, Frankrijk en België (resp. 4,8%; 4,6%; 4,5%). Groot-Brittannië moest 2,3% inleveren terwijl ons land maar liefst 6,9% omzet prijsgaf en uitkomt op € 88 mln. Grootste gemene deler: in alle landen zitten robotmaaiers en accuaangedraven producten onverminderd in de lift.

Flinke groei Stihl
De Stihl-groep heeft van januari t/m augustus een omzetgroei van maar liefst 10,4% behaald en kwam daarmee uit op € 2,285 mrd. Ondanks moeilijke markten in landen waar de crisis nog merkbaar is, verwacht het concern over het hele jaar een recordomzet in de boeken te schrijven.  De Amerikaanse markt van gemotoriseerd tuingereedschap en kettingzagen groeide explosief, terwijl West-Europa net boven vorig jaar uitkomt.

Spetterende cijfers Kärcher
Kärcher blijft het jaarlijks onverminderd goed doen. Ondanks de, naar eigen zeggen, onrustige markten, wist het concern de omzet over het afgelopen boekjaar naar € 2,12 mrd te tillen. € 1 mrd kwamen voor rekening van de tuinsector, de rest werd in het professionele segment binnengehaald. Ook het aantal medewerkers groeide. Daarnaast investeerde het concern wederom substantiële bedragen in innovatie. Ongeveer 90% van de producten zijn vijf jaar of jonger. Afgelopen jaar werden 58 patenten aangemeld en 120 innovaties op de markt gebracht.

Reactie toevoegen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief