Maximale mobiliteit met de VIKING accugrasmaaier MA 235

Maximale mobiliteit met de VIKING accugrasmaaier MA 235

Met de MA 235 brengt VIKING een accugrasmaaier op de markt met maximale mobiliteit.

Met de MA 235 brengt VIKING een accugrasmaaier op de markt met maximale mobiliteit voor tuinen tot ongeveer 200 m². Deze compacte en stille machine zonder stroomaansluiting of benzine blinkt uit door de hoogwaardige kwaliteit van VIKING en door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De accutechnologie biedt gebruikers bovendien nog een extra voordeel. De STIHL accu past immers ook in vijf andere machines. 

Vandaag staat alles in het teken van mobiliteit en flexibiliteit. En dat niet alleen in het verkeer of op reis. Denk bijvoorbeeld aan iedereen die dagelijks met de i-pad of laptop aan de slag is. Die levensstijl is aan  intelligente technologie te danken, die nu ook bij het onderhoud van gazons een aantal beperkingen uit de weg ruimt. Waar het grasperk ligt dat gemaaid moet worden – een stuk grond buiten de stad, een volkstuintje of gewoon de voortuin – is van geen belang meer: wie ter plaatse niet over een stopcontact beschikt of wie niet van elektriciteit of benzine afhankelijk wil zijn, kiest met de accugrasmaaier MA 235 van VIKING voor maximale mobiliteit. Deze compacte, stille grasmaaier is ontworpen voor kleine grasperken zoals tuintjes met veel hoeken, kanten en hindernissen waarbij een kabel storend kan zijn.

De modernste accutechnologie van STIHL
De machine is uitgerust met de bewezen accutechnologie van STIHL, het moederbedrijf van VIKING. De moderne lithium-ionaccu’s zijn niet alleen krachtig en betrouwbaar, maar blinken ook uit dankzij hun lange levensduur. Een blik op de display van de accu toont de gebruiker op elk moment de actuele lading. Een ander voordeel van deze technologieoverdracht: de accu’s van STIHL zijn bruikbaar in alle machines van het STIHL COMPACT AccuSysteem, dat bestaat uit een heggenschaar, een kantenmaaier, een bladblazer en een kettingzaag. Één accu en één lader voor in totaal vijf machines – van een duurzame en efficiënte aanpak gesproken!

Intelligente bouwwijze voor meer efficiëntie
De accu weet te overtuigen door haar duurzaamheid en hoge vermogen. Bovendien maakt het elektrische aandrijfsysteem op een zuinige en optimale manier gebruik van de beschikbare energie zodat het hele systeem een hoog rendement heeft. Dat is niet alleen goed voor de gebruiker die met één acculading langer kan maaien, maar ook voor het milieu. Energiebesparing is immers één van de belangrijkste maatregelen om de klimaatdoelstellingen te halen. De elektromotor van de MA 235 drijft bijvoorbeeld de messen direct aan zodat er geen V-riem meer nodig is. Die onmiddellijke krachtoverbrenging beperkt de energieverliezen tot een minimum. Net als de windvleugelmessen van VIKING die een optimale luchtstroom opwekken en de grasmaaier bovendien bijzonder stil maken. De ‘Eco-modus’ maakt nog een bijkomende efficiëntiewinst mogelijk. In die modus wordt het toerental van de motor aan de feitelijke vermogensbehoefte van de machine aangepast. De motor draait dus niet voortdurend met een vast toerental, maar verbruikt alleen maar de energie die op dat moment nodig is. Daardoor nemen de energie-efficiëntie en dus ook het maaivermogen toe.

Comfortelementen voor aangenaam maaien 
De grasmaaier valt niet alleen op door zijn technische voordelen, maar ook door zijn hoge comfortniveau. Hij is extreem licht – niet meer dan 14 kg – en wendbaar, en dat heeft zijn voordelen in alle hoeken van de tuin. Het ergonomisch ontworpen stuur is in twee stappen in de hoogte verstelbaar om de rug te sparen.
   
De voor zijn klasse grote en robuuste grasopvangbox van 30 liter met een goed zichtbare inhoudsindicatie kan een grote hoeveelheid maaigoed opvangen. Grote uitsparingen bij de grepen en de extra brede dekselopening vergemakkelijken het leegmaken van de box. Een comfortvoorziening bij alle VIKING grasmaaiers is de centrale snijhoogteverstelling – die kan heel vlot in vijf niveaus van 25 tot 65 mm aangepast worden.

Besluit: de MA 235 combineert de hoogwaardige kwaliteit van VIKING op het vlak van comfort, materiaal en werking met de toekomstgerichte accutechnologie van STIHL – en dat bij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarmee is hij ook interessant voor trendsetters die nieuwe technologieën naar waarde weten te schatten en die in alle vrijheid willen werken in de tuin.

Lees ook:
STIHL integreert VIKING en focust op één enkel merk: STIHL
STIHL zet kennisdeling, beleving en interactie centraal op Groene Sector Vakbeurs

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief