Monumentencommissie Nederlandse Tuinenstichting zoekt nieuwe secretaris.

Monumentencommissie Nederlandse Tuinenstichting zoekt nieuwe secretaris.

De Monumentencommissie geeft onafhankelijk advies aan particulieren, instellingen en overheden met betrekking tot de bescherming, instandhouding, en ontwikkeling van groen erfgoed, in de breedste zin des woords.
 

De Monumentencommissie heeft ook een monitorfunctie: het signaleren van problemen in het behoud en beheer van historische en actuele tuinen, parken en cultuurhistorische landschappen, het mobiliseren van overheden en de publieke opinie zodra dit groen in de knel dreigt te geraken.

Naar aanleiding van meldingen vanuit ‘het veld’, bezorgde burgers, actievoerende groepen, alerte donateurs, komt de Monumentencommissie (MC) in actie. Zij onderzoekt welke hulp geboden is, die kan variëren van een informatief telefoongesprek tot een jarenlange begeleiding van projecten.


De Monumentencommissie van de NTs zoekt een nieuwe secretaris. Tot de taken horen onder andere het opstellen van de agenda en het verzorgen van notulen en een actielijst. Goede taal- en computervaardigheden zijn een pré, evenals affiniteit met groen erfgoed. Bent u geïnteresseerd om deze belangrijke commissie van de NTs te ondersteunen? Stuur een mailtje naar info@tuinenstichting.nl.

Reactie toevoegen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief