NEW Accu geweld op stand 644

NEW Accu geweld op stand 644

CRAMER 82V professionele accu techniek te zien bij Eurogarden BV op Groene Sector Vakbeurs

De mechanisatie sector is enorm in beweging oa. op het gebied van verduurzaming en de arbo-omstandigheden. Dit laatste onderwerp komt positief aan bod wanneer de verduurzaming gezocht wordt door middel van mechaniseren met het toepassen van meer accu-aangedreven gereedschappen. Voor de hand liggend is de betering op het gebied van geluid, trillingen en minder kans op inademen van ongezonde uitlaatgassen. We zien dat producenten ieder jaar een stap zetten in de vermogens die uit de accu techniek voortkomen. Daarbij blijft het gewicht nagenoeg gelijk.

Compleet
Op de jaarlijkse beurs De Groene Sector in Hardenberg presenteert EuroGarden de eerder aangekondigde 82V range compleet. Deze range is vrijwel de meest complete op de markt en bied de meeste oplossingen die kunnen worden gevoed met een accu systeem. Kettingzagen, stokzagen, bosmaaiers, trimmers, heggenscharen, verlengde heggenscharen, multi-tool, bladblazers, kruiwagen, veegmachines en gazonmaaiers op een 82V accu platvorm.
Om de ergonomie op het hoogste niveau te brengen kunnen gebruikers kiezen voor een back-pack accu systeem, een heupgordel met een of twee accu’s of de accu in de machine.

Krachtig
De belangrijkste stappen die Cramer heeft gezet is dat het vermogen van de machines een professioneel niveau bereikt. De 82TB16 heeft een 1.600 W DC borstelloze motor met een enorm hoog maai koppel. Deze machine kan een 40 – 45 cc bosmaaier met een benzinemotor inmiddels vervangen.
Ook presenteert EuroGarden een 2,5 kW zware kettingzaag die gebouwd is op een magnesium chassis. Machines met accu’s zijn ook financieel aantrekkelijker. Een benzinemotor heeft vervangende olie nodig, het brandstofsysteem moet om de zoveel tijd zuiver gemaakt worden, dat zijn allemaal onderhoudskosten die je met accusystemen niet hebt.

Green Fleet Software®
De CRAMER GreenFleet® Software is vanaf februari operationeel. Smartphones maken via Bluetooth verbinding met de machines en batterijen van Cramer, waardoor gegevens op de telefoon af te lezen zijn. Daarmee kan het machinepark gemonitord worden: je kunt zien hoe lang machines werken, of er correct gebruik van gemaakt wordt en bovendien werkt de GreenFleet® Software als protectie tegen diefstal. De batterij is multi-inzetbaar en kan dus door een administrator gekoppeld worden aan meerdere geselecteerde machines van Cramer. Op andere niet geselecteerde machines werkt de batterij in dat geval niet. Zo kan het batterijgebruik gestuurd en beheert worden. 


Toekomst
Cramer heeft een batterij aangedreven zero turn maaier aangekondigd: de Tourno-Z. Deze professionele maaier wordt op de Groene Sector Vakbeurs in de galerij gepresenteerd. De batterij van de machine kan 4,5 uur mee en de maaier heeft een maaibreedte van 1,52 m. 

Cramer heeft een zeer breed scala aan machines voor de groenvoorziening en ze hebben genoeg vermogen voor de professional.  CRAMER biedt de breedste range accu-tuinmachines voor de professional binnen één 82V accu platvorm.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief