Nieuwe 9000-serie zelfrijdende veldhakselaars

Nieuwe 9000-serie zelfrijdende veldhakselaars

John Deere introduceert vier modellen met tot wel 970 pk

Voortbouwend op het succes van de 8000-serie heeft John Deere vier nieuwe modellen van 625 tot 970pk zelfrijdende veldhakselaars geïntroduceerd.
 
De 9000-serie is uitgerust met de nieuwste technologie voor veldhakselaars en levert klanten 10 procent meer productiviteit in vergelijking met de huidige topmodellen van John Deere, terwijl er maar liefst 10 procent minder brandstof wordt verbruikt. Daarnaast behaalt de 9000-serie consequent 10 procent hogere korrelverwerkings-scores als het gaat om de verwerking van maïssilage. Deze uitstekende prestaties worden bevestigd door verschillende veldtesten, zowel uitgevoerd door John Deere als door gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksinstituten.
 
De hakselaars hebben een nieuw, fris ontwerp met opvallende onderdelen, waaronder een dubbele uitlaat. In het hart van de drie grootste modellen - de 9700, 9800 en 9900 - vindt u een krachtige 24,2-liter V12 Liebherr motor. Deze hoogwaardige motor is ontworpen om efficiënt te werken bij lagere motorsnelheden; onder de 1400 tpm levert hij nog steeds uitstekend koppel en vermogen en kan hij piekbelastingen gemakkelijk aan.
 
Deze functie werkt samen met verschillende andere efficiëntie verhogende ontwikkelingen, zoals geoptimaliseerde snelheid van de onderdelen bij een laag motortoerental, en vormt de basis van het nieuwe HarvestMotion-concept van John Deere, dat zorgt voor brandstofbesparing en een significante verhoging van de verwerkingscapaciteit.
 
Het gewaskanaal met een breedte van maar liefst 850 mm is speciaal gemaakt zodat het de enorme verwerkingscapaciteit van deze machines aankan, waardoor de best mogelijke oogstkwaliteit en hakselefficiëntie wordt gegarandeerd. Vanwege het hogere motorvermogen zijn deze nieuwe hakselaars uitgerust met een versterkte aandrijflijn en een verbeterd basisframe. De geteste DuraDrum messentrommel is ontwikkeld voor het verwerken van een enorme gewasstroom, ongeacht de geselecteerde haksellengte.
 
John Deere heeft het aanbod van korrelkneuzers uitgebreid met de introductie van het XStream KP-model. Deze hoogwaardige kneuzer is ontwikkeld in samenwerking met het in de VS gevestigde bedrijf Scherer, een ervaren leider op het gebied van korrelkneuzertechnologie. Het past perfect bij de hoogwaardige motor en biedt een roldiameter van maar liefst 250 mm én 50 procent rolsnelheidsverschil, waardoor de kneuzingsintensiteit bij alle haksellengtes met 10 procent wordt verhoogd.
 
Korrelkneuzerrollen zijn op de Premium KP-eenheid beschikbaar met een standaard zaagtandontwerp en op de XStream KP met ofwel het zaagtand- ofwel een nieuw XCut-ontwerp dat is uitgerust met een spiraalgroef op het roloppervlak. Beide rolontwerpen zijn ook beschikbaar met de bewezen Dura Line heavy-duty coating voor verhoogde duurzaamheid.
 
Een ander voordeel van de nieuwe XStream Korrelkneuzer is het ingebouwde temperatuurbewakingssysteem, waardoor de bestuurder op de hoogte kan blijven van de lagertemperatuur om zo onnodige stilstand van de machine te voorkomen. De korrelkneuzer kan net als bij de hakselaars uit de 8000-serie in slechts vijf minuten verwijderd worden voor een snelle overgang van maïs naar gras.
 
De nieuwe zelfrijdende veldhakselaars uit de 9000-serie zijn verkrijgbaar met het complete aanbod van AMS-precisielandbouwsystemen van John Deere en bieden daarmee verbeterde bestuurderscomfort en snijkwaliteit. Hieronder vallen:
 
de nieuwe HarvestLab 3000 NIR-sensor (nabij infrarood) – bekijk en documenteer realtime metingen van de gewasopbrengst, vochtigheid en andere bestanddelen, zoals eiwit, zetmeel, vezels, enz. in totalen of in handige plaatsspecifieke kaarten
HarvestLab 3000 maakt ook AutoLoc automatische instellingen voor haksellengte en dosering van toevoegmiddelen op basis van de droge stof  inhoud onderweg mogelijk
hetzelfde sensorsysteem kan in stationaire modus gebruikt worden voor het analyseren van kuilvoer om porties nauwkeuriger te beheren, en voor het analyseren van de bestanddelen van de mest (bijv. N, NH4, P en K) tijdens het aansturen van de mengmest tank
AutoTrac automatische besturing
RowSense voelerbegeleiding zorgt ervoor dat de hakselaar automatisch de maïsrijen volgt
Actieve vulregeling voor het automatisch vullen van aanhangers
het webportaal MyJohnDeere Operations Centre voor actief machineparkbeheer en het weergeven van machine- en oogstgegevens.
 
De machine is uitgebreid getest en heeft de officiële DLG-certificering ontvangen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief