Nieuwe accumaaier van Makita

Nieuwe accumaaier van Makita

DLM460: Krachtige accumaaier voor de professional

Steeds zwaardere toepassingen zijn inmiddels mogelijk met accumachines. Ze vervangen meer en meer brandstofmodellen in de groensector. Makita bouwt het LXT assortiment steeds verder uit en introduceert dit keer een 2x18 V grasmaaier; de DLM460. De bewezen techniek en de uitwisselbaarheid van de accu’s, binnen een platform met meer dan 130 verschillende machines, maakt dat steeds meer professionals overstappen op gereedschap van Makita. 

Standaard mulchplug

Met accu’s werk je stiller en zonder brandstof schoner en goedkoper. Dát zijn de voordelen van een DLM460 ten opzichte van een benzinegrasmaaier. De DLM460 is uitgerust met een robuust stalen maaidek, heeft een maaibreedte van 46 cm, en is geschikt voor gazons van 800 – 1600 m2. Deze professionele maaier heeft vijf hoogtestanden, met een bereik van 20 – 75 mm, en bevat een elektronische en mechanische motorrem. Afval komt terecht in de vangbak van maar liefst 60 liter of is te mulchen met de standaard geleverde mulchplug. 

Minder geluid, langer doorwerken

Makita weet dat de professional verwacht en blijft doorontwikkelen om aan deze behoeftes te voldoen. Daarom bevat de DLM460 een krachtige en perfect uitgebalanceerde koolborstelloze   motor, waardoor het opladen van je accu’s minder vaak nodig is. De maaier is uitgerust met een zogenaamde “Soft no Load” in combinatie met ‘low noise mode’. Deze gecombineerde technologie meet tijdens het maaien hoeveel weerstand de motor ondervindt. Wanneer deze te hoog wordt, bijvoorbeeld bij hoog gras, dan wordt het toerental automatisch naar boven bijgesteld waardoor de motor makkelijker het werk kan verrichten. Is het gras lager en ondervindt de motor minder weerstand, dan gaat het toerental automatisch weer omlaag. Minder toeren betekent minder geluid en langer werken op één acculading. 

Lage verbruikskosten
Een grasmaaier op accu vraagt, in tegenstelling tot een brandstof aangedreven exemplaar, weinig onderhoud. Het is ook niet langer nodig de machine bij te vullen met dure brandstof. Dit bespaart tijd en zorgt hiernaast ook voor lagere verbruikerskosten. Met twee 18 V / 5,0 Ah accu’s kan er 45 minuten gemaaid worden. Beide accu’s zijn met de DC18RD duo snellader weer 100% vol in 45 minuten.

Uitvoeringen
De DLM460Z wordt geleverd inclusief mulchplug en zonder accu’s en snellader. De DLM460PT2 wordt geleverd inclusief mulchplug en met twee accu’s 5,0 Ah en een duo snellader. De 2x18 V grasmaaiers zijn te koop bij Makita en Dolmar dealers? Ga naar www.tuin.makita.nl of www.dolmar.nl .

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief