Ontdek de nieuwe generatie VIKING grasmaaiers van de 6-Serie

Ontdek de nieuwe generatie VIKING grasmaaiers van de 6-Serie

Wie regelmatig grote grasvelden maait  heeft een grasmaaier met een hoog vermogen nodig.

Met de nieuwe generatie grasmaaiers van de 6-Serie biedt VIKING veeleisende en semiprofessionele gebruikers machines aan die ontwikkeld zijn om grote grasperken met hellingen tot 25 graden te onderhouden. De zes machines in het aanbod zijn geschikt voor terreinen van 2.000 tot 2.500 m², hebben een snijbreedte van 48 of 53 cm en hebben verschillende uitrustingsniveaus. 

Wie regelmatig grote grasvelden maait – van het gras in een boomgaard tot het speelveld voor de kinderen – heeft een grasmaaier met een hoog vermogen nodig. Een betrouwbare grasmaaier die ook hellingen aankan en die gedurende lange tijd comfortabel te bedienen is. Precies voor zulke toepassingen heeft VIKING zijn hoogwaardige maaiers van de 6-Serie verder ontwikkeld zodat veeleisende en semiprofessionele gebruikers op een maximum aan comfort, vermogen en duurzaamheid kunnen rekenen. In totaal stelt VIKING zes modellen voor met specifieke verschillen op het vlak van snijbreedte, aandrijving en motorvermogen.

Een zuivere snit voor een perfect onderhouden gazon
De kern van de maaitechniek zijn de windvleugelmessen die VIKING ontwikkeld heeft. Ze wekken een krachtige luchtstroom op die het gras opricht zodat de scherpe messen het zuiver kunnen maaien. Zelfs dicht gras of gras dat wat vochtig is, vormt geen probleem. De veelzijdige grasmaaiers kunnen het maaisel naar keuze opvangen, uitwerpen of mulchen. Het mulchhulpstuk maakt standaard deel uit van de uitrusting.

Comfortabel en ergonomisch 
Bij de ontwikkeling van al zijn machines, van de kleinste tot de grootste maaier, hecht VIKING telkens weer een groot belang aan het comfort. Bij de grasmaaiers van de 6-Serie maakt het in de hoogte verstelbare mono-comfortstuur het werken duidelijk lichter. Dankzij dat stuur heeft de gebruiker bijvoorbeeld direct toegang tot de grasopvangbox van 70 liter. Daarnaast onderscheidt de volledige constructie zich door het gebruik van stevige materialen en door het uitgebalanceerde zwaartepunt zodat de machines in elke situatie veilig en gemakkelijk te besturen zijn.

Een klein detail, maar bij een lange gebruiksduur bijzonder aangenaam, is de zachte handgreep. Die biedt een vaste grip en ligt goed in de hand. Handelingen die bij het maaien vaak terugkeren, vergemakkelijkt VIKING door licht lopende mechanismes of een gebruiksvriendelijk design – de grasopvangbox bijvoorbeeld, die met zijn diepe grepen en zijn grote openingsklep snel en gemakkelijk leeggemaakt kan worden. En wie ervaring heeft met het maaien van grotere grasperken, zal ongetwijfeld blij zijn met de rustige loop van de machines. Door een speciale motorophanging slaagt VIKING erin om het trillingsniveau erg laag te houden.

Materialen voor een veilig en duurzaam gebruik
Bij de afzonderlijke onderdelen vallen telkens weer de stevigheid en de lange levensduur ervan op, zoals bij de aluminium behuizing van de maaier. Die behuizing is niet alleen licht, maar ook nog heel stevig zodat ze beter tegen schokken bestand is. De lange ervaring van de producent met de bouw van hoogwaardige tuinmachines blijkt ook bij de zwaar belaste onderdelen. Om de slijtage te beperken, heeft VIKING de onderdelen die aan belastingpieken onderworpen zijn, extra verstevigd. Ook de krukas – klassiek het zwakke punt van een grasmaaier – heeft VIKING extra beschermd: de multimessen zijn voorzien van een doorbuigplek die meegeeft wanneer de grasmaaier over harde voorwerpen rijdt.

Voor iedereen het juiste model 
Om aan bijzondere eisen tegemoet te komen, hebben de zes grasmaaiers niet alleen een andere snijbreedte, maar vertonen ze ook nog heel specifieke verschillen in hun uitrustingsniveau. De modellen MB 650 VS, MB 655 VS en MB 655 YS bijvoorbeeld zijn met een messenremkoppeling (BBC) met ingebouwde beveiliging van de krukas uitgerust. Praktisch: wanneer de BBC ontkoppeld is, kan de motor op paden of bij een stop in een hoek van het terrein gewoon blijven draaien.

Afhankelijk van het terrein en de helling kunnen gebruikers tussen verschillende aandrijfsystemen kiezen: de MB 650 T beschikt over een 1-traps wielaandrijving, de andere modellen zijn met een traploze Vario-aandrijving uitgerust. En de krachtigste maaier in de 6-Serie – de MB 655 YS – heeft een onderhoudsarme, hydrostatische aandrijving. Ook het motorvermogen kan volgens de individuele voorkeur en de oppervlakte van het terrein gekozen worden. In vier modellen (MB 650, MB 650 V, MB 650 VS, MB 655 V) treffen we een robuuste Kohler Courage-motor aan, terwijl in de MB 655 VS een Briggs&Stratton-motor ingebouwd is. De imposante Kawasaki-motor in de MB 655 YS ten slotte beantwoordt aan de hoogste eisen op het vlak van kracht en uithouding.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief