'Polderdak' geopend op gebouw De Boel.

'Polderdak' geopend op gebouw De Boel.

Deze zomer is de daktuin op het woon- en werkgebouw De Boel in Amsterdam geopend. De door Hans van Heeswijk Architecten ontworpen daktuin is uitgevoerd als ‘polderdak’.

De door Hans van Heeswijk Architecten ontworpen daktuin is uitgevoerd als ‘polderdak’, dat regenwater opvangt en vasthoudt voor de bewatering van de planten. De daktuin is het eerste project dat vorm geeft aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om de komende drie jaar 25.000 vierkante meter polderdak te realiseren aan de Zuidas.

De Boel is een voormalige galerijflat die naar ontwerp van Hans van Heeswijk getransformeerd wordt tot een gebouw met 154 huurappartementen en 3.000 vierkante meter kantoorruimte. Onder de woningen bevinden zich tien penthouses in het middenhuursegment. De appartementen zijn inmiddels klaar, eind dit jaar volgt de oplevering van het kantoordeel.

De gemeenschappelijke daktuin met panoramisch uitzicht is ingericht met grote terrassen. Het ontwerp voor de buitentafels, -banken en ligbanken is eveneens door Hans van Heeswijk gemaakt. Karres+brands verzorgde het beplantingsontwerp, terwijl de realisatie in handen lag van bouwkundig hoofdaannemer Van der Leij in samenwerking met De Dakdokters.

Bijkomend voordeel van de daktuin, die is geïnitieerd door opdrachtgever Vesteda, is dat de riolering wordt ontlast en het tekort aan oppervlaktewater in de omgeving gecompenseerd wordt.

Bron + foto: architctenweb.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief