Stap mee in de wereld van STIHL

Stap mee in de wereld van STIHL

In dit 20ste jubileumjaar van De Groene Sector Vakbeurs heeft STIHL voor het derde jaar op rij iets speciaals in petto voor de bezoekers.

Smart STIHL Experience 2.0. In verschillende “productwerelden” ontdekt de bezoeker hoe STIHL focust op productspecialisme. En dit zowel op gebied van landscape, bosbouw, accu, cleaning, demo en productconnectiviteit.

STIHL demonstreert in HAL 7 een compleet professioneel assortiment, een aantal nieuwe producten hierbij uiteraard niet te vergeten.

MS 500i – De kettingzaag van de toekomst
Met de MS 500i introduceert STIHL de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie die in serie gemaakt wordt. De STIHL injectietechnologie zorgt niet alleen voor een ongelooflijk koppel, maar ook voor een snelle acceleratie van de zaagketting van 0 tot 100 km/u in slechts 0,25 seconden! Dankzij de intelligente lichtgewicht constructie valt de MS 500i bovendien op met een vermogensgewicht van 1,24 kilogram per kilowatt. Dit is tot op heden ongezien! De MS 500i heeft een uitzonderlijk startgedrag en biedt van bij de start een optimaal motorvermogen.

Professionele accugrasmaaier RMA 765 V: krachtig, stil en emissievrij
Deze nieuw ontwikkelde professionele maaier heeft een ruime snijbreedte van 63 centimeter. Dankzij de Zero Turn-functie van de voorwielen is de machine uiterst wendbaar en handig. De maaier werkt op een krachtige lithium-ionaccu van 36 V uit het STIHL PRO AccuSysteem. Er zijn accu’s met verschillende energiecapaciteiten verkrijgbaar. Dankzij de lichtgewicht behuizing van gegoten aluminium weegt de RMA 765 V slechts 42 kilo (zonder accu). Extra bedieningsgemak wordt gecreëerd door de Vario-aandrijving, die elektronisch wordt bestuurd via de intuïtieve bedieningseenheid, en het comfortabel monostuur waarmee de grasopvangbox eenvoudig met één hand wordt leeggemaakt. De nieuwe professionele accumaaier zal naar verwachting in de tweede helft van 2019 op de markt komen.

AR – accupacks met draagsysteem
Met de AR2000L en AR3000L brengt STIHL, gelijktijdig met de RMA 765V, de volgende generatie ruggedragen accupacks op de markt. De accu kan volledig losgekoppeld worden van het draagsysteem. Zo kan elke gebruiker een eigen draagstel aanpassen aan zijn persoonlijke behoeften en in de meest comfortabele omstandigheden werken. De accu zelf kan onderling verwisseld worden of rechtstreeks op de machine geplaatst worden ( RMA 765V). De nieuwe accupacks beschikken bovendien over een hogere energiecapaciteit en een USB-aansluiting. Verder zijn de accupacks voorzien van Bluetooth-technologie. Hierdoor zijn ze geschikt om onmiddellijk met STIHL connected verbonden te worden en met de smartphone uitgelezen te worden.

Professionele accu kettingzaag MSA 220
De MSA 220 is de eerste accukettingzaag met een vermogen boven 2000 W. In combinatie met de AP 300S accu heeft de MSA 220 een autonomie van 45 minuten. Bovendien heeft ze een maximaal vermogen van 2,1 kW en een kettingsnelheid van 24 m/s. Uitgerust met een 3/8” PS3 ketting kan de MSA 220 de vergelijking met een aantal professionele benzinekettingzagen goed doorstaan.

STIHL connected: een stap vooruit in productconnectiviteit
STIHL presenteert tijdens De Groene Sector Vakbeurs toepassingen op het gebied van productconnectiviteit: STIHL connected. Met STIHL connected volgen gebruikers aan de hand van een app waar, wanneer en hoe hun machines gebruikt worden. Op deze manier wordt bijvoorbeeld snel inzichtelijk of het machinepark efficiënt en compleet is, en kunnen de machines doelgerichter ingezet worden. Het systeem bestaat uit 3 componenten die nauw met elkaar in verbinding staan via bluetooth en de cloud: een STIHL smart connector, een app en een computerapplicatie. Naast de informatie voor de gebruiker (bijvoorbeeld een medewerker), is er een speciaal programmaonderdeel voor de beheerder of bedrijfsleider. Deze kan op zijn beurt zien wanneer een machine aan een onderhoud toe is, en of de arbeidsproductiviteit voldoet. Ook het aantal draaiuren en de afschrijving kunnen geraadpleegd worden. Indien gewenst, kan deze informatie gedeeld worden met de STIHL dealer. De functie is geschikt voor zowel nieuwe als oude STIHL machines. In het laatste geval wordt een STIHL Smart connector op de machine bevestigd. Aan de hand van de nieuwste Bluetooth-technologie wordt vervolgens een connectie gemaakt met een smartphone of tablet. STIHL connected is beschikbaar voor professionele en particuliere gebruikers, en voor STIHL dealers.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief