Van blazen naar zuigen in een handomdraai

Van blazen naar zuigen in een handomdraai

Makita introduceert de eerste bladblazer en -zuiger op accu.

De krachtbron bestaat uit twee 18 V LXT accu’s. De gebruikers in de groen-, bouw-, industrie- en schoonmaaksector vertrouwen op de Makita accu techniek. Het Makita LXT-platform heeft voor elke gebruiker de juiste machine om de klus te klaren. Met ruim 200 machines, het grootste platform op één en dezelfde accu, zijn de mogelijkheden ongekend.

Bladblazer met twee accu’s

De nieuwste LXT machine is de krachtige 36 V (2x18 V) bladblazer/-zuiger. Hij is ideaal voor het onderhoud van stadsparken, woonwijken, bij scholen, ziekenhuizen, campings en elke andere lawaaigevoelige omgeving. Deze bladblazer/-zuiger is licht en compact. Hij heeft een laag trillingsniveau, lage geluidsproductie en geen uitstoot van schadelijke stoffen. Standaard wordt hij geleverd met zuigset (buis, opvangzak). Doordat deze machine op accu werkt, is het een kwestie van de accu’s er in klikken en je kunt aan het werk. Wil je naast het blazen ook het materiaal opzuigen, dan monteer je de buis en opvangzak op de machine. De zuigbuis wordt op de aanzuigkant bevestigt bij de waaier. Deze waaier is voorzien van een metalen shredder mes. Het materiaal wordt verkleind voordat het de opvangzak in gaat. De inhoud van de opvangzak is 50 liter.


Bladblazer en opvangzak met twee accu’s

Krachtig en stil
De blaaskracht van 14,4 newton is traploos regelbaar via de ergonomisch geplaatste schakelaar. Daarnaast heeft de bladblazer twee standen. Gebruik de eerste stand voor zo lang mogelijk blazen, bijvoorbeeld bij droge bladeren. In stand twee blaast hij op maximale blaascapaciteit, dit is fijn voor natte bladeren die vastgeplakt zitten. Voor het ruimen van grotere oppervlakten is de DUB363 uitgerust met “cruise control”. Met deze functie zet je de schakelaar op de gewenste stand vast, zodat je hem niet continue ingeknepen hoeft te houden. Het blazen met accu heeft ook andere voordelen. Zo is de machine met een geluidsdrukniveau van 84.4 decibel stiller dan de traditionele brandstof bladblazers. Het lage gewicht van 4,8 kilo zorgt voor een perfecte balans tijdens het werk.

Borstelloze motoren
Om aan de hoge verwachtingen van de gebruiker te kunnen voldoen, heeft Makita voor deze tuinmachines een nieuwe lijn koolborstelloze motoren ontwikkeld. Compact, uitgebalanceerd en enorm krachtig. Zo ook de Outer-rotor motor (OR) van de DUB363. Speciaal aan deze motor is dat niet het anker ronddraait, maar het veld zorgt voor de aandrijving van de waaier. Deze OR-techniek maakt het mogelijk om een hoog constant vermogen te leveren, ideaal voor bijvoorbeeld een bladblazer, kettingzaag, bosmaaier, enzovoort.

Gebruiksvriendelijk
In tegenstelling tot een brandstof aangedreven bladblazer vraagt de koolborstelloze elektromotor weinig onderhoud. Het is ook niet langer nodig de machine bij te vullen met dure brandstof. Dit bespaart tijd en zorgt ook voor lagere verbruikskosten. De verminderde trillingen en het achterwege blijven van een hinderlijke brandstofgeur optimaliseren het gebruiksgemak.

Uitvoeringen
De DUB363ZV wordt geleverd zonder accu en lader. DUB363PT2V wordt geleverd met met 5,0 Ah accu (2 st), duo snellader, in doos. Kies je voor 5,0 Ah accu’s, dan zijn ze met de duo snellader 100% vol in 45 minuten.

Ruim 200 machines op dezelfde accu
De bladblazer/-zuiger haalt zijn kracht uit twee 18 V LXT accu’s. De LXT accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. LXT machines zijn er in een uitgebreid tuinmachine assortiment, maar ook de bouw-, industrie- en schoonmaakmachines werken op dezelfde accu. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. Kijk voor meer informatie op: makita.nl/tuinmachines.

Voor meer informatie Makita
Tel: +31 (0)40 - 206 4040
E-mail:  info@makita.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief